Ingredienser

(6-8 porsjoner) 

6 store epler, gjerne litt syrlige 
50 g rosiner 
1 ss (strøken) kanel 
2 ss sukker 
1 ½ ss potetmel 

125 g Bremykt Original, kald 
125 g hvetemel 
100 g sukker 
2 ss lettkokte havregryn 
50 g hasselnøtter (Noen hele og resten grovhakkede)

Litt Bremykt til smøring av paiform og til toppen av paien

Fremgangsmåte

Smuldrepai kan varieres på utallige måter etter hvilken sesong vi har. Nå på høsten som de norske eplene er på sitt beste er det ingen ting å lure på, man må bare bake en pai.

Forvarm stekeovnen til 200 °C og smør en stor paiform med smeltet Bremykt.

Skrell og del epler i små båter, legg i bunnen av paiformen. Fordel rosiner over og dryss over kanel og sukker. Smuldre raskt sammen Bremykt, hvetemel, sukker og havregryn. Strø blandingen over eplene. Dryss over hasselnøtter og legg på noen ekstra klatter med Bremykt.  

Stek på midterste rille ca. 20 minutter til toppen er gyllen og eplene gjennomvarme.

Serveres lun og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is.  

Tips:  
Varier gjerne med andre typer nøtter. De kan også sløyfes dersom man ønsker det.

Dersom du ønsker å forberede paien en stund før steking kan man legge eplene i sitronvann.