Ingredienser

(Ca. 20 stk)

Bolledeig:

120 g Bremykt Original, kald

4 dl helmelk

40 g fersk gjær

Ca. 700 g hvetemel

150 g sukker

1 egg

½ ts salt

1 ½ ts kardemomme 

Fyll:

4 ss Bremykt Original, romtemperert

2 ss sukker

1 ss malt kanel

Ca. 300 g Piano vaniljekrem 

1 egg til pensling

Pynt:

Ca. 150 g hvit sjokolade

Smeltet Bremykt til smøring av stekebrett

Fremgangsmåte

Solboller er boller som ofte nytes på «soldagen» lengst nord i landet, for å feire at mørketiden er over. Nå som sola skinner over hele Norge feirer vi med kanelsnurr, fylt med deilig vaniljekrem og pyntet med hvit sjokolade.

Varm opp melken til den er fingervarm, rør ut gjæren. Tilsett resten av ingrediensene utenom smør. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin (eller for hånd) Tilsett litt og litt smør ved lav hastighet. Elt godt sammen. Dekk med plast, la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut til et rektangel, ca. 1 cm tykt. Fyll: Bland sammen smør, sukker og kanel. Fordel utover deigen. Rull sammen til en lang pølse, del i litt tykke skiver, legg de på smurt stekebrett.

Lag en grop på midten av hver bolle, fyll med ca. 1 ss vaniljekrem og etterhev under plast, 15-20 minutter. Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle bollene med egg og stek de på midterste rille 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Smelt sjokolade, ha den i sprøytepose eller bruk en skje til å lage rundinger på bollene. 

Tips:

Smeltet sjokolade kan erstattes med vanlig melisglasur eller et lett melisdryss.