Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner) 

Kjeksbunn:  
120 g Bremykt, smeltet    
225 g havrekjeks (søt) 

Fyll:  
pk sitrongelé 
3 dl seterrømme         
pk (250 g) kremost naturell   
100 g melis                                                                    
2 ts ekte vaniljesukker                                         
2 ½ dl kremfløte   
pk kiwigelé 
Vann etter anvisning

Pynt:  
Ca. 5 kiwi

Fremgangsmåte

En nydelig frisk ostekake med smak av sitron og kiwi er fint å kunne overraske med en sommerdag.

Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, med halv vannmengde. Sett i kjøleskapet.

Knus kjeksen i en foodprosessor, bland med Bremykt. Fordel blandingen jevnt i bunn av en springform (ca. 26 cm) og trykk den litt ned med en skje.

Visp rømme, kremost, melis og vaniljesukker sammen til en glatt masse. Pisk fløten til en litt fast krem og vend inn i osteblandingen. Rør inn avkjølt sitrongelé i en tynn stråle. Hell blandingen over kjeksbunnen. Dunk forsiktig på forma slik at evt. luftbobler blir borte og toppen jevn. Sett kjølig minst 4 timer.   

Lag kiwigelé etter anvisning, sett til avkjøling. Når geléen så vidt begynner å stivne has den over ostekaka og settes kjølig til geléen er helt stiv. Bruk en varm kniv og skjær forsiktig rundt kanten, slik at geleen løsner fint. Pynt med kiwi i tynne skiver rett før servering. 

Tips:  
Har du litt dårlig tid, kan man erstatte gele på toppen med litt pisket krem og sommerens friske bær.  

En springform med tilhørende serveringsfat er ypperlig å bruke til ostekake.