Ingredienser

(25- 30 stk.)

Grunnoppskrift:
75 g eggehvite, fra romtempererte egg  
90 g sukker
90 g melis
90 g mandelmel (ikke fettredusert)

Matfarge etter ønske
Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, over og undervarme
Makronmatte eller bakepapirkledde stekebrett

Bringebærmakroner:
Grunnoppskrift makroner
Rosa matfarge  

Bringebærsmørkrem:
150 g Bremykt Original, litt romtemperert
125 g friske bringebær (evt. frosne)
100 g melis
Litt melis (ca. 50 g) til justering av kremen

Sitronmakroner:
Grunnoppskrift makroner
Gul matfarge

Sitronsmørkrem: 
100 g Bremykt Original, romtemperert
300 g melis
1 ts vaniljesukker
Ca. 4 ss sitronsaft

Himmelblå makroner med hvit sjokoladekrem og havsalt: 
Grunnoppskrift makroner
Blå matfarge  

Hvit sjokoladekrem med havsalt:
125 g Bremykt Original  
200 g hvit sjokolade           
1 ½ dl fløte
20 g sukker
2 klyper havsalt

Grønne makroner med lime- og myntekrem
Grunnoppskrift makroner
Grønn farge etter ønske

Limekrem med mynte:
100 g Bremykt Original, kjøleskapskald 
¾ dl presset lime (ca. 3 lime) 
3 eggeplommer
150 g sukker 
Ca. 1 ss finhakket frisk peppermynte

Lilla hagebærmakroner med søt bærkrem:
Grunnoppskrift makroner
Lilla matfarge

Søt bærkrem:
150 g Bremykt Original, romtemperert
125 g bærblanding
100 g melis
Ca. 1 ss honning
Ev. litt melis til justering av kremen 

Fremgangsmåte

Grunnoppskrift: 

Ha eggehviter i en bolle og pisk først ett par minutter på lav hastighet, før du skrur opp til høy hastighet og pisker videre til eggehvitene er stive. Tilsett litt og litt sukker, pisk videre til marengsen danner stive topper som ikke faller over. Sikt over melis og mandel mel, og vend det inn med en slikkepott. Her gjelder det å røre akkurat passe, rører du for lite blir massen for tykk og makronene renner ikke ut, men blir til små topper. Rører du for mye renner de for mye ut. Røren skal være tykk litt ala softiskonsistens, men «røremerkene» skal jevne seg ut etter kort tid.

Tilsett farge etter ønske.  

Hell makronrøra i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt små topper på en makronmatte eller på bakepapir (tegn evt. sirkler på størrelse med en 5-kroning). Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. Dunk lett på brettet slik at evt. luftbobler blir borte, la brettet stå i romtemperatur ca. til 30 minutter, til det danner seg en hinne på toppen av makronene.

Stek makronene på midterste rille 14 – 15 minutter. Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen på matta/bakepapiret. Er de sprø helt gjennom, har du stekt dem litt for lenge.

Lag ønsket fyll og sprøyt eller legg på fyll på bunnen av halvparten av makronene på den flate siden og legg en makron over (med flat side mot fyllet).

Bringebærsmørkrem (rosa makroner):
Bland sammen bringebær og melis til en puré, sil gjennom en fin sikt. Bruk en skje til å presse sausen gjennom. Pisk Bremykt luftig, tilsett litt og litt bringebærsaus, spe med melis til ønsket konsistens. Pisk kremen på høy hastighet til den er glatt, fyll makronene.

Sitronsmørkrem (gule makroner):
Pisk sammen ingrediensene til en litt luftig krem. Smak til med sitron, fyll makronene.

Hvit sjokoladekrem med havsalt (blå makroner):
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp under stadig omrøring til en glatt masse. Avkjøl og sett kjølig natten over. Fyll makronene. Får du krem til overs holder den seg fint et par dager i kjøleskapet.

Limekrem med mynte (grønne makroner):
Visp sammen lime, eggeplommer og sukker i en ildfast bolle over vannbad på litt høy varme. Pisk hele tiden til blandingen tykner, ta vekk fra varmen og rør inn små biter av Bremykt. Avkjøl og sett kjølig (gjerne natten over).  Rør inn mynte og fyll makronene.

Søt bærkrem (lilla makroner):
Blend sammen bær og melis til en puré, sil vekk frøene. Pisk Bremykt luftig, tilsett litt og litt bærsaus, smak til med honning og spe med melis til ønsket konsistens. Pisk kremen på høy hastighet til den er glatt, fyll makronene. Pass på at Bremykt og bærsaus har noenlunde lik temperatur slik at kremen ikke skiller seg.