Ingredienser

(Ca. 15 stk)

50 g Bremykt med mer raps, romtemperert
8 dl hvetemel
3 dl vann
1 ts salt

Fremgangsmåte

Etter at man først har laget tortilla en gang, ser man hvor enkelt og utrolig godt det er.

Bland sammen alle ingrediensene til en smidig deig. Tilsett evt. litt mer hvetemel.  Legg plastfolie og kjøkkenhåndklede over deigen og la den hvile på kjøkkenbenken i 10-20 min.

Del deigen i 15 like store emner. Trill til boller og klem dem litt flate. La de hvile 10 minutter under plastfolie og kjøkkenhåndklede.

Kjelve ut på melet bakebord til tynne runde leiver. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din. Stekes på middels til høy varme i en tørr stekepanne. Når tortillanene blåser seg opp, snur du dem og steker på andre siden. Legges i stabel med et kjøkkenhåndklede rundt.

Lefsene kan fryses.

Tips:
Tortillalefse med laks:
Er du lei den vanlige fredagstacoen? Fyll nybakt hvetetortilla med søt chilidressing, stekt laks, paprika og rødløk i tynne strimler, frisk koriander og salat. Chilidressing lager du enkelt ved å blande litt rømme og sweet chili sauce.