Ingredienser

Ca. 16 kanelsnurrer med vaniljekrem

Deig:
420 g mel
30 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl fingervarm melk
1 egg
20 g fersk gjær
80 g Bremykt

Fyll:
50 g romtemperert smør
80 g brun farin
2 ts kanel
Vaniljekrem (Kjøpt eller hjemmelaget)

Sprøytepose til fordeling av kremen

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til deigen en bakebolle (gjerne kjøkkenmaskin) og elt dette i 10 - 15 minutter.

Sett deigen til heving i en time.

Ferdighevet deig kjevles ut i et rektangel som f.eks. 40 x 50 cm eller annen ønsket størrelse.

Bland sammen kanel, sukker og smør og bre det ut på nesten hele deigen, men la det være igjen et par cm langs den ene langsiden, slik at den lettere fester seg/lukker seg.

Rull sammen fra langsiden. Start med den siden du har kanel-sukker-smøret helt inntil kanten.

Ferdigrullet rull deles i biter ønsket størrelse og fordeles på et bakepapirkledd stekebrett. Legg dem gjerne inntil hverandre, med en cm mellom hverandre. Da får du et fristende kanelsnurr-rivebrød.

Vaniljekremen has i en sprøytepose. Klipp et lite hull og fordel den i svingene på kanelsnurren. Hvor mye, bestemmer du. Ved å gjøre det på denne måten, unngår du mye gris og svinn av vaniljekremen når du ruller sammen deigen.

Dekk til og la de heve i en time.

Pensle med egg om du ønsker. Disse er ikke penslet med noe.
 
Stekes midt i ovnen på 190 grader i 15 - 20 minutter. Steketiden avhenger av ovnen.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.