Ingredienser

Kakerøre:
300 g Bremykt - romtemperert
450 g sukker
5 ts vaniljesukker
6 egg - romtempererte
450 g mel
1 ts bakepulver
2 ts natron
3 dl Kefir – romtemperert

Sitronkrem:
200 g Bremykt – romtemperert
200 g Philadelphia – romtemperert
0,5 dl kremfløte – romtemperert (kan droppes for tykkere krem)
600 g melis
2 ts vaniljesukker
1 dl ferskpresset sitronsaft

Fremgangsmåte

Lag kakerøren ved å piske Bremykt, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.

Pisk så inn ett og ett egg.

Deretter piskes det tørre (mel, bakepulver og natron) og Kefir inn om hverandre.

Stek kaken i en bakepapirkledd langpanne (37x45 cm) midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 - 45 minutter.

For å lage sitronkremen må du piske Bremykt, Philadelphia og kremfløte godt sammen. Tilsett deretter melis, vaniljesukker og sitronsaften.

Ha sitronkremen på avkjølt kake og pynt med friske bær.

Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.