Ingredienser

(15-20 stk)

125 g Bremykt Original
2,5 dl vann
125 g hvetemel
4 egg
1 liten klype salt
Karamellsaus 
450 g sukker
3 dl Kremfløte
150 g Bremykt Original

Topping: Litt maldonsalt/havsalt

Fremgangsmåte

Vannbakkels er lettere å lage enn man tror, toppet med hjemmelaget karamellsaus og litt havsalt gir en nydelig munnfull.

Start med å lage karamellsausen, da den trenger litt tid på å avkjøle seg. Lag den gjerne dagen før bruk.

Karamellsaus
Smelt sukker til en litt mørk karamell i en tykkbunnet kjele på middels sterk varme. Ikke rør mens sukkeret smelter. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 8-10 minutter, eller til den begynner å tykne. Avkjøl. Sausen tykner ekstra dersom du setter den kjølig.  

Vannbakkels
Kok opp smør, vann og salt i en kjele. Sikt i melet under kraftig omrøring. Når massen slipper kjelen, tar du den av varmen. Rør ett og ett egg inn i massen. Massen må ikke vøre så tynn at den glir utover etter sprøyting. 

Ha massen i en sprøytepose med eller uten tipp og sprøyt avlange vannbakkels på et bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter, til de er gylne. Ikke bli fristet til å åpne ovnsdøra under steking, da kan vannbakkelsene falle sammen.

Avkjøles på rist.

Ha en skje med lun eller kald karamellsaus over vannbakkelsen og et lite dryss havsalt.

Tips: Får du karamellsaus til overs holder den lenge i kjøleskapet og smaker nydelig til is og kaker.