Ingredienser

(Ca. 20 – 25 stk) 

Oreokjeks 
200 g Bremykt Original, litt romtemperert   
200 g sukker 
1 egg  
260 g hvetemel 
40 g bakekakao 
¼ ts salt 
1 ts vaniljeekstrakt  

Knasende sjokoladekrem: 
150 g Bremykt, litt romtemperert  
250 g melis 
ca. 20 g kakao 
3 ts lunka kaffe (evt. vann)  
pk magisk Sjokosmell   

Litt hvetemel og kakao blandet til utbaking  

Bakepapirkledd stekebrett 

Fremgangsmåte

Oreokjeks: 
Pisk Bremykt og sukker til det hvitt og luftig. Tilsett egg og pisk litt videre. Skru ned på lav hastighet, tilsett kakao, salt og vaniljeekstrakt.

Tilsett litt og litt mel, når det er litt mel igjen rør deigen sammen for hånd. Ha deigen i en plastpose og legg kjølig minst 1 time.  

Kna deigen med en blanding av hvetemel og kakao, slik at den binder seg fint sammen (her trenger man bare 1-2 spiseskjeer). 

Kjevle deigen tynt ut mellom to bakeark (bakepapir). Dra forsiktig av det øverste papiret og stikk ut kjeks (ca. 7 cm). Her kan man bruke et kjøkkenglass e.l. Ta vekk deigen rundt kjeksene og legg bakearket rett over på ett stekebrett.

Sett kjølig ca.10 minutter. Gjenta til all deigen er brukt opp.  

Forvarm stekeovnen til 160 °C. Stek kjeksen på midterste rille ca. 10 minutter. Avkjøl på brettet.  

Knasende sjokoladesmørkrem: 

Ha Bremykt i en miksebolle, pisk på lav hastighet, tilsett litt og litt melis og tilslutt kakao. Smak deg litt frem.

Tilsett kaffe til passe konsistens, pisk til smørkremen er luftig.

Vend til slutt inn Sjokosmell

Legg halvparten av kjeksene med vrangsiden ut, legg på en liten spiseskje med sjokoladesmørkrem og legg forsiktig på en topp. Press sammen til fyllet jevner seg ut.

Tips:  
Sjokosmell fås kjøpt i de fleste dagligvareforretninger, du finner den i bakehylla. Eventuelt kan man bruke litt revet sjokolade eller lage kremen helt uten.